6 Kasım 2016 Pazar

Ogs Yükleme

Ogs(Otomosyonlu Geçiş Sistemi) bakiye yüklemelerileri Türkiye paralı otoyolları ve Köprülerin geçişleri 2010 yılından bu yana sadece otomasyon metodu ile geçiş ücreti tahsilatı yapılan tesislerdir. Aracınızda Hgs veya Ogs(Otomosyonlu Geçiş Sistemi) cihazı yoksa; olmasına rağmen bakiyeleri yetersiz ise aracınıza plaka üzerinden ceza uygulanmaktadır. Ogs(Otomosyonlu Geçiş Sistemi) bakiye yüklemelerileri işlemi yapmadan yola çıkmanız ciddi cezalarla karşılaşmanıza sebep olabilir. Yerli araçlar için ceza derhal kesilirken, yabacı araçlara 7 gün süre tanınır, aracın hgs etiketi alması istenir. 7 gün içerisinde sınırdan çıkış yapacak olan araçların gümrüklerde nakit ödeme yapması mümkündür. 7 günden uzun süre yurtta kalacak araçların ise Hgs almaları zorunludur. Bu araçların sahipler Ogs(Otomosyonlu Geçiş Sistemi) alıp, Ogs(Otomosyonlu Geçiş Sistemi) bakiye yüklemelerileri de yapabilir. Ancak Ogs(Otomosyonlu Geçiş Sistemi) devamlı yurtta kalmayacak araçlar için mantıklı bir yöntem değildir. Zira yurt içinde dahi çok sık paralı yollar kullanan araçlar için uygun oaln bu yöntemin yabacı bir araç için mantıklı olacağını söylemek doğru olmaz. Ogs(Otomosyonlu Geçiş Sistemi) bakiye yüklemelerileri işlemleri için, nakit ödeme yapılamadığı için yabancıların Hgs ye yönelmesi daha doğru olacaktır.
Ogs(Otomosyonlu Geçiş Sistemi) bakiye yüklemelerileri, normal şartlarda temin edildikten sonra otomatik olarak gerçekleşen bir işlemdir. Cihazı satın aldığınız banka cihazınızı bir banka hesabına veya kredi kartına bağlayıp, tekrar bakiye yüklemelerileri yapma zorunluluğunuzu ortadan kaldırabilir. Tabii eğer isterseniz Ogs(Otomosyonlu Geçiş Sistemi) bakiye yüklemelerileri işlemini ön ödemeli biçimde hiçbir hesaba veya karta bağlamadan da yapabilirsiniz. Bunun için bankanızla satın alım sırasında bu anlaşmayı yapmanız gerekmektedir.
Ülkemizde Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet köprüsü, Osman Gazi Köprüsü paralı geçişe tabidir. Benzeri biçimde çevre yolları ve devlet yolları dışındaki çok şeritli yollarda özel ücrete tabidir. Ücretli otoyol kavramı tüm dünyada var olan bir durumdur. Yüksek hız limitlerine sahip konforlu ve güvenli otoyollar özel olarak işletilir ve normal olarak bu yollarda ücret tahsil edilmektedir. Bahsettiğimiz gibi ülkemizde nakit gişesi bulunmamaktadır. Kaçak geçişler ise modeseler tarafından takip edilir ve ciddi miktarlarda tahakkuk ettirilir. Kanuna göre cihazınızın olmayışı ceza ödemenizi engellemez. Benzeri şekilde cihazınızın bakiyesi de yeterli olmalıdır. Ogs(Otomosyonlu Geçiş Sistemi) bakiye yüklemelerileri işlemlerinizi yola çıkmadan önce yapmalı ve ceza ihtimalini ekarte etmelisiniz. Aksi takdirde ciddi cezalar ödersiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder